3on3

Σταθμός της εξέλιξης και προβολής της ακαδημίας μας αποτέλεσε η 1η επίσημη διοργάνωση του μεγαλύτερου τουρνουά "3on3" της πόλης, τον Ιούνιο του 2012, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, και με τεράστια συμμετοχή που έφθασε τους 4000 συμμετέχοντες. Ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία σημείωσε η 2η διοργάνωση, τον Ιούνιο του 2013, σηματοδοτώντας πλέον την καθιέρωση του θεσμού στην πόλη και την αποκλειστική σύνδεση της GBA με το μεγαλύτερο γεγονός μαζικού αθλητισμού της χρονιάς, το GBA 3on3 Streetball.

Διοργανώνεται κάθε χρόνο στην πόλης της Θεσσαλονίκης αποκλειστικά από την GBA και υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Συμμετέχουν αθλητές από όλη τη Β. Ελλάδα. Με περισσότερους από 5000 συμμετέχοντες ετησίως, αποτελεί μία καθιερωμένη πλέον "Γιορτή του Μπάσκετ"!

Τι είναι το 3on3

Αθλητές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, όλων των ηλικιών, κάτοικοι Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης συμμετέχουν στο νούμερο 1 πια "ανοιχτό" αθλητικό event της πόλης μας. Για μία και μόνο ημέρα αφιερωμένη στο μπάσκετ!

Βασικός κορμός της εκδήλωσης είναι η διεξαγωγή του τουρνουά με συμμετοχή ομάδων αποτελούμενων από 3 άτομα και 1 αναπληρωματικό. Οι ομάδες απαρτίζονται είτε από ερασιτέχνες, λάτρεις του μπάσκετ, είτε από οργανωμένα σωματεία. Κατά τη διάρκεια της ημέρας λαμβάνουν μέρος σε σειρά αγώνων, μέχρι να αποκλειστούν. Ενδιάμεσα στους αγώνες, πραγματοποιούνται διαγωνισμοί (τριπόντων, βολών, καρφωμάτων).

Πέρα όμως από το καθαρά διαγωνιστικό μέρος, οι συμμετέχοντες και θεατές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μεγάλα αστέρια του αθλήματος αλλά και του καλλιτεχνικού χώρου, γιατί όχι να δοκιμαστούν απέναντί τους, να φωτογραφηθούν, να λάβουν αυτόγραφα και δώρα.

Στόχος όπως είναι προφανές, είναι η διοργάνωση μίας αθλητικής γιορτής που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των πολιτών, θα διασκεδάσει και θα αναζωογονήσει τη διάθεση, εν τέλει, η διοργάνωση μίας γιορτής που θα φέρει τον κόσμο ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στον αθλητισμό.

Υποδομές, Πρόγραμμα και Διαδικασίες

Το τουρνουά λαμβάνει χώρα στις ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις του Ποσειδωνίου Θεσσαλονίκης. Με 11 ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, το τουρνουά φιλοξενεί παράλληλα 22-25 αγώνες 3 x 3, έναν σε κάθε μπασκέτα. Κάθε αγώνας παρακολουθείτε αποκλειστικά από διαιτητή. Τα αποτελέσματα συγκεντρώνονται και καθορίζουν την εξέλιξη τουρνουά. Η διάρκεια του τουρνουά είναι 09.00πμ - 09.00μμ. Ενδιάμεσα υπάρχει χρόνος για διαγωνιστικά παινίδια, αγώνες επίδειξης, επίσκεψη και παρουσίαση πρωταθλητών, αλλά και για την καθιερωμένη πλέον αναμέτρηση προσωπικοτήτων του καλλιτεχνικού χώρου με τα αστέρια του μπάσκετ.

Εγγραφές

Η συμμετοχή στο τουρνουά είναι δωρεάν για όλους. Πάνω από το 90% των συμμετοχών έχουν προ-εγγραφεί στο τουρνουά, συμπληρώνοντας αίτηση με πληροφορίες σχετικά με τα μέλη της ομάδας. Η αίτηση συμμετοχής γίνεται με δύο τρόπους:

  • ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας της GBA με την συμπλήρωση ειδικής φόρμας,
  • μέσω της εγγραφής σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις λιανικής, με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου. Τα έντυπα και οι ηλεκτρονικές αιτήσεις συγκεντρώνονται ώστε να διαμορφωθούν οι όμιλοι και το πρόγραμμα.
Απονομές

Το τουρνουά ολοκληρώνεται το βράδυ της ίδια ημέρας με τις απονομές στις νικηφόρες ομάδες κάθε ομίλου. Απονέμονται κύπελλα και μετάλλια, καθώς και αναμνηστικά δώρα που περιλαμβάνουν διάφορα είδη ρουχισμού και εισιτήρια διαρκείας σε ομάδες Α1.

Ανθρώπινο δυναμικό


Για την οργάνωση του τουρνουά και την διεξαγωγή του, εργάζεται εντατικά μία ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών. Κατά τη διαρκει της ημέρας διεξαγωγής, περισσότερα από 30 άτομα απασχολούνται σε θέσεις διαιτητών και γραμματείας. Επίσης προβλέπεται πάντοτε η συνεργασία με υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα ασφάλειας και πρώτων βοηθειών.
ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σταθερό: 2310309939 / Κινητό:6981047055

Σταθερό: 2310309939
Κινητό: 6981047055

Αθ. Γιαννούση 1, Χαριλάου 54240 Θεσσαλονίκη

Αθ. Γιαννούση 1, Χαριλάου
54240 Θεσσαλονίκη