Η Ιστορία μας

Εμείς οι ιδρυτές της GBA Δημήτρης Διαμαντίδης, Λάζαρος Παπαδόπουλος και Κώστας Χαραλαμπίδης, ξεκινήσαμε τη λειτουργία της Ελληνικής Ακαδημίας Μπάσκετ (Greek Basketball Academy) τον Οκτώβριο του 2011. Πρόκειται για μία δραστηριότητα που υποκινήθηκε πρωτίστως από την αγάπη μας για το άθλημα και την ανάγκη μας να προσφέρουμε σε μικρούς και μεγάλους φίλους όσα εμείς αποκομίσαμε, μέσα από την πολύχρονη εμπειρία μας

To Σωματείο

Από τις αρχές του 2013 η GBA είναι πλέον Αθλητικό Σωματείο με την ονομασία «Ελληνική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης» με  ιδρυτικά μέλη επιφανείς αθλητές, δημοσιογράφους και παράγοντες του αθλητισμού.

 

Οραμα της GBA για κάθε μέλος της αθλητικής της οικογένειας είναι η μετάδοση του ήθους, της ευγενούς άμιλλας και του σεβασμού, βασικά στοιχεία της αθλητικής παιδείας. Η GBA έχει σκοπό να αναπτύξει τον αθλητισμό και να δώσει τη δυνατότητα στη νεολαία να ασχοληθεί με το μπάσκετ και να αναδειχθεί μέσα από αυτό. Για εμάς, ο αθλητισμός είναι καταρχήν πολιτισμός,  είναι ένας κοινωνικός θεσμός που αντικατοπτρίζει την κοινωνία και τον πολιτισμό της και αυτή είναι η όλη ουσία του εγχειρήματός μας.

 

Από την ίδρυση της ακαδημίας μέχρι και σήμερα, έχουν σημειωθεί σημαντικά βήματα ανάπτυξης. Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας, η ακαδημία προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον, βάζοντας τα θεμέλια μίας υγιούς εξέλιξης. Τόσο σε επίπεδο αναγνωρισιμότητας όσο και σε επίπεδο μελών, η GBA κατόρθωσε σε ένα τόσο βραχύ διάστημα να καθιερωθεί στο χώρο και να αποτελέσει μία από τις πιο γνωστές ακαδημίας μπάσκετ στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Διανύοντας πια τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας μας, τα αποτελέσματα της δουλειάς μας είναι εμφανή. Πάνω από 300 παιδιά, ηλικίας από 5 έως 15 ετών, προπονούνται στην ακαδημία και τα αγωνιστικά μας τμήματα, και το ενδιαφέρον συνεχώς αυξάνεται.
ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σταθερό: 2310309939 / Κινητό:6981047055

Σταθερό: 2310309939
Κινητό: 6981047055

Αθ. Γιαννούση 1, Χαριλάου 54240 Θεσσαλονίκη

Αθ. Γιαννούση 1, Χαριλάου
54240 Θεσσαλονίκη